Storkok.
Kategori: Kött/Fisk/Fågel
Förra veckan improviserade jag ihop ett storkok. Det blev någon form av soppgryta. Ger mig själv en klapp på axeln för det var riktigt gott.
Du behöver:
Köttfärs (jag tog en bit jag hade i frysen. Vet inte hur mycket det var men det spelar inte så stor roll)
500 g krossade tomater
500 g krossade tomater
2 hackade morötter
1 lök (röd eller gul spelar ingen roll)
En bit paprika
En bit vitkål
En näve färsk spenat
Några champinjoner
En vitlöksklyfta
En skvätt olivolja
Fräs köttfärsen i olivolja, vitlök, peppar och lite flingsalt.
Släng i morötterna, vitkålen och löken.
Häll i krossade tomaterna.
Låt stå på medelvärme medan du tillsätter kryddor. (Ta vad du har hemma. Tex. Chilipulver, paprikapulver, cayenne, basilika, oregano, spiskummin, peppar, örtsalt)
Häll i spenaten, champinjonerna och paprikan.
Smaka av och krydda mer om du inte är nöjd.
Servera som den är eller med ett fröknäcke eller mikrobröd till.
Häll upp det som blir över i matlådor och frys in.