Mexikansk pulled chicken
Kategori: Kött/Fisk/Fågel
Det blev långkok till middag igårkväll.
Så enkelt och smidigt!
Under tiden det stod och puttrade hann vi ut på en löprunda.
Winwin!
För en stor gryta:
4 färska/tinade kycklingfiléer
0,5 dl tomatpuré
1 msk soya
2 dl vatten
3 stora msk kokosolja
Kryddblandning:
2 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk lökpulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 cm riven ingefära
Lägg kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta.
(Jag tillagar på spisen)
Blanda alla blöta ingredienser (inte kokosoljan) med kryddblandningen.
Häll över kycklingfiléerna.
Tillsätt kokosoljan i grytan.
Låt puttra på låg värme i ca 3 timmar.
Vänd filéerna några gånger under tiden.
Låt grytan koka upp rejält några minuter i slutet av tillagningen så att lite vätska försvinner.
Dra isär köttet med två gafflar och blanda runt.
Jag hade sötpotatis, lite sallad och majonnäs med basilika, vitlök och citron till.
Majonnäsen är hemmagjord och supergod.
Här hittar ni beskrivning och video på den: http://paleolina.wordpress.com/2014/02/15/paleolinas-helaggsmajonnas/
Fröbullarna passade också bra till!
Smaklig spis!