Vårrullar med curryyoghurt.

Kategori: Vegetariskt

För 8 st:
8 rispapper

Fyllning:
En bit vitkål
2 morötter
10 skogschampinjoner
1/2 purjolök
1/2 paket böngroddar
2 tummar ingefära
En skvätt tamari
Paprikakrydda
Citrongräs
Chiliflakes
Örtsalt
Peppar

Curryyoghurt:
3 dl yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Curry
Salt
Peppar

Finhacka vitkål och purjolök, riv morötter och ingefära, skiva svampen. 
Fräs grönsakerna i kokosolja och smaka av med kryddorna.
Ställ av plattan och låt svalna en aning.

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett rispapper i kallt vatten i några sekunder.
Lägg det på en skärbräda och lägg en hög utav fyllningen i mitten av rispappret.
Rulla ihop och vik in kanterna under rullen.
Lägg i en ugnssäker form.
Fortsätt till att fyllningen är slut.
Häll en skvätt olja över rullarna och låt dom gräddas i ungefär 10 minuter, men ha koll på dom, det går snabbt.
Ytan ska vara krispig.

Under tiden, rör ihop yoghurt med vitlök och smaka av med curry, salt och peppar.

Klart! 





Kommentarer


Kommentera inlägget här: