Vegetarisk ugnspannkaka
Kategori: Vegetariskt
Kan det vara på grund av min inspirerande fina vän som är vegetarian tro?
Det tror jag.
Det är en utmaning för mig.
Men det är kul att tänka i nya banor.
Här kommer ett vegetariskt recept på ugnspannkaka som jag blev nöjd med!
Passar bra som kvällsmål mitt i veckan eller varför inte på buffébordet?
För en mellanstor form:
3 ägg
2 dl osötad mandelmjölk
2 msk rapsolja (+ lite till formen)
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Salt
Soltorkade tomater
Urkärnade oliver
Fetaost (jag rekommenderar garants ekologiska på willys, skitgod!)
1/2 kruka färsk basilika
Pinjenötter
Peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj formen med en skvätt rapsolja.
Blanda ihop ägg, mandelmjölk, rapsolja, mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och salt till en smet.
Häll i formen.
Skiva tomater och fetaost i bitar.
Strö över tomater, fetaost, oliver, basilika, pinjenötter och peppar över smeten.
Grädda i ca 20 min.