Vitkålswrap med ugnsrostat och hummus.

Kategori: Vegetariskt

Gott, supernyttigt och busenkelt.
 
Skär ner rotfrukter och grönsaker som du tycker om och lägg i en ugnssäker form. 
Några tips är, sötpotatis, morot, lök, rödbeta, persiljerot, tomat, zicchini mm.
Häll över en skvätt olivolja, salt, peppar och örter. 
Låt stå i ugn ca 25 min på 200 grader. 
Ha lite koll så det inte blir för mycket färg och känn efter med en sticka så rotfrukterna inte är för hårda. 
 
Servera med hummus och ev. hemmagjord tomatsås. 
 
När jag gör hummus går jag aldrig efter exakta mått men såhär brukar jag göra på ett ungefär:
 
1 tetra kikärtor (se till att skölja ordentligt innan användning)
Saft från 1/4-1/2 citron
2 pressade vitlöksklyftor 
2 stora msk tahini
Några duttar spiskummin
En hand persilja 
Salt
Peppar 
En skvätt olivolja
Ev. En skvätt kallt vatten om röran blir för hård.
 
Mixa alla ingredienser med mixerstav.
Smaka av så det är rätt mängd salt, syra och sting.
 
Recept på tomatsåsen/ketchupen/salsan hittar ni här: 
(Passar väldigt bra till taco istället för köpesalsan också!)
 


 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: