Pizza utan spannmål och mejerier.
Kategori: Bröd/Knäcke/Scones/Pizza
Eftersom att pizza innehåller spannmål var det sällan vi beställde pizza när jag var mindre då det inte fanns så många pizzerior som gjorde glutenfria bottnar. De flesta använde sig av frusna klara glutenfria bottnar och det gick aldrig riktigt hem. Men senare hittade vi en pizzeria här som gjorde väldigt goda glutenfria pizzor. Men det har blivit mycket eget pizzabak hemma i vilket fall. Häromveckan blev jag sugen på pizza och försökte hitta ett recept på pizzabotten utan spannmål och mejerier. Jag hittade ett jättebra från undervarttak.blogspot.se men tog en skvätt vatten istället för grädde.
Till en liten pizzabotten:
1 ägg
2 msk olivolja
Lite vatten
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver
1,5 msk fiberhusk
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägget med vatten, olivoljan och lite örtsalt.
Krydda med basilika, oregano och lökpulver (eller vitlökspulver).
Häll i fiberhusk och blanda ihop väl.
Låt degen svälla.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Smeta ut tomatpure och toppa med vad du vill.
Grädda i ungefär 15 minuter.
Till en plåt pizza gjorde jag receptet x3.
Bloggadress: http://undervarttak.blogspot.se/