Citronpaj.

Kategori: Fika/Efterrätter

Och så blev det ännu en paj. Dagens andra aktivitet. Ännu ett recept på pajskal men också recept på citronfyllning. Jag blev jättenöjd! 

Pajskal:

3 ägg
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3 msk kokossocker
3 msk smält kokosolja (går säkert bra med smör också) 
1 ägg till pensling

Citronfyllning:

3 ägg
2 dl kokosmjölk (Santa Maria extra creamy)
Vaniljpulver
Finrivet citronskal (jag använde 3,5 små citroner)
3 msk citronsaft
2 msk agavesirap 

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Häll i pajformen. 
Platta ut smeten med fuktiga fingrar och dra upp smeten runt kanten på formen. 
Förgrädda pajskalet i ungefär 15 minuter. 
Blanda alla ingredienser till citronfyllningen och vispa ihop. 
Ta ut pajskalet och pensla med ett uppvispat ägg. 
Häll på citronfyllningen. 
Ställ in i ugnen tills att fyllningen har stelnat. Tar ca. 30 minuter men ha koll på den. 




Kommentarer


Kommentera inlägget här: