Citronpaj.
Kategori: Fika/Efterrätter
Pajskal:
3 ägg
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3 msk kokossocker
3 msk smält kokosolja (går säkert bra med smör också)
1 ägg till pensling
Citronfyllning:
3 ägg
2 dl kokosmjölk (Santa Maria extra creamy)
Vaniljpulver
Finrivet citronskal (jag använde 3,5 små citroner)
3 msk citronsaft
2 msk agavesirap
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Häll i pajformen.
Platta ut smeten med fuktiga fingrar och dra upp smeten runt kanten på formen.
Förgrädda pajskalet i ungefär 15 minuter.
Blanda alla ingredienser till citronfyllningen och vispa ihop.
Ta ut pajskalet och pensla med ett uppvispat ägg.
Häll på citronfyllningen.
Ställ in i ugnen tills att fyllningen har stelnat. Tar ca. 30 minuter men ha koll på den.