Frasiga våfflor med kakaonibs.
Kategori: Fika/Efterrätter
För 8 våfflor:
4 ägg
3,5 dl osötad mandelmjölk
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
En nypa salt
Vaniljpulver
2 msk kakaonibs (går att utesluta)
2 msk sötning, tex. agavesirap, honung, kokossocker eller stevia strö (går att utesluta)
Blanda ihop alla ingredienser utom kakaonibsen.
Kör sedan med en stavmixer så att det inte är några klumpar i smeten.
Blanda i kakaonibsen.
Värm upp våffeljärnet och pensla det med kokosolja inför varje våffla som ska gräddas. Det sväller ganska mycket i våffeljärnet så häll inte på så mycket smet, hjälp istället till med en gaffel att breda ut smeten.
Servera med vispad grädde (smaksätt den gärna med kardemumma och vaniljpulver), upptinade bär och mandelsmör.
Enkelt och verkligen värt att testa!