Helgen.
Kategori: Fika/Efterrätter
Pulled pork:
Gjutjärnsgryta
En bit karré (ca. 1 kg)
3 hackade gula lökar
2 dl bbq-sås
1 Vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Olivolja
Oxfond
Sätt ugnen på 125 grader. Dela köttet på längden. Gnid in köttet i salt och peppar. Hacka löken och stek upp tillsammans med köttet på spisen i olivolja. Häll på resten av ingredienserna (gå på känsla). Var inte rädd för att salta lite extra. Låt stå i ugnen i 4-5 h. Dra isär köttet med gaffel (så att det trådar sig). Servera med bröd, avokadosås och grönsaker.
Avokadosås:
2 avokado
2 dl gräddfil
Salt
Peppar
1/2 citron
Mixa avokadon med gräddfilen. Pressa ur saften från citronen. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
Rysk yoghurt med jordgubbar:
3 dl rysk yoghurt
3 msk honung
200 gram färska eller tinade jordgubbar
Vaniljpulver
Mixa jordgubbarna med 2 msk av honungen till en slät smet.
Blanda yoghurten med 1 msk av honungen.
Häll i jordgubbarna i yoghurten och häll på lite vaniljpulver.
Blanda och ställ in i frysen i ca 4 h. Ta ut 10 min innan servering och dekorera med bär.