Helgen.

Kategori: Fika/Efterrätter

I fredags var både jag och John lediga och passade därför på att laga pulled pork för första gången. Och herregud så gott det blev! Efter maten blev det en liten efterrätt på rysk yoghurt med jordgubbar. Positivt överraskad där med. 

Pulled pork:

Gjutjärnsgryta
En bit karré (ca. 1 kg)
3 hackade gula lökar
2 dl bbq-sås
1 Vitlöksklyfta 
Salt
Peppar
Olivolja
Oxfond

Sätt ugnen på 125 grader. Dela köttet på längden. Gnid in köttet i salt och peppar. Hacka löken och stek upp tillsammans med köttet på spisen i olivolja. Häll på resten av ingredienserna  (gå på känsla). Var inte rädd för att salta lite extra. Låt stå i ugnen i 4-5 h. Dra isär köttet med gaffel (så att det trådar sig). Servera med bröd, avokadosås och grönsaker. 

Avokadosås:
2 avokado
2 dl gräddfil
Salt 
Peppar 
1/2 citron 

Mixa avokadon med gräddfilen. Pressa ur saften från citronen. Mixa. Smaka av med salt och peppar. 


Rysk yoghurt med jordgubbar:

3 dl rysk yoghurt
3 msk honung
200 gram färska eller tinade jordgubbar
Vaniljpulver

Mixa jordgubbarna med 2 msk av honungen till en slät smet. 
Blanda yoghurten med 1 msk av honungen. 
Häll i jordgubbarna i yoghurten och häll på lite vaniljpulver. 
Blanda och ställ in i frysen i ca 4 h. Ta ut 10 min innan servering och dekorera med bär. 








Kommentarer


Kommentera inlägget här: