Vegetarisk korma
Kategori: Vegetariskt
Igårkväll blev det indiskt.
Alltid lika gott.
En mellanstor gryta vegetarisk korma:
1 blomkålshuvud (ca 500 g)
1 gul lök
2 morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl kokosflingor
1 dl cashewnötter
1 dl russin
1 msk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk kardemumma
Salt
3 dl krämig kokosmjölk
1 dl vatten
Hacka alla grönsaker och fräs i smör/kokosolja och kryddor.
Häll på kokosmjölk och vatten.
Grovhackad cashewnötterna och häll i tillsammans med kokosflingor och russin.
Låt puttra till önskad konsistens på grönsakerna.
Servera med rajta och naanbröd.
Nedan finns två recept på naan-liknande-bröd:
Rajta:
Blanda rysk/turkisk yoghurt med några färska myntablad, hackad rödlök, hackad tomat, hackad gurka, salt och en skvätt honung.