Glutenfritt naanbröd.

Kategori: Bröd/Knäcke/Scones/Pizza

Skafferiet är fullt av indiska kryddor som fick följa med hem i ryggsäcken efter förra årets backpack resa. 
Så ikväll blev det indisk köttgryta ihop med rajta och glutenfritt naanbröd. 
Naanbrödet blev super så det ska ni få ta del av.

För 5-6 bröd:
3 dl rent havregryn
1 dl bovetemjöl
Salt
2 dl filmjölk 

Mixa havregrynen till ett mjöl.
Tillsätt bovetemjöl och salt och mixa igen. 
Blanda ihop mjölblandningen med filmjölk.
Använd en stor stekpanna på hög värme med inte högst (jag hade mellan 7-8 av 9)
Platta ut en bit i taget av degen med hjälp av blöta händer rakt i stekpannan.
(Var rädd om fingertopparna) 
Vänd bröden när det börjar stelna på ovansidan och bröden har fått önskad färg på undersidan. 

Perfekt till indisk mat men kan självklart användas till mycket annat också. 

Glad lördag! 




Kommentarer


Kommentera inlägget här: