Applecrumble med kokosgrädde.

Kategori: Fika/Efterrätter

Nu har äppelsäsongen börjat och det finns hur många sorter som helst att välja på. 
Äppelpaj är ju en klar etta, men kräver lite mer tid.
Här kommer ett recept på en applecrumble som går väldigt snabbt att slänga ihop.
Perfekt till kvällsmyset eller som en efterrätt.

För 2-3 portioner:
Smör
1,5 dl rent havregryn
1 dl kokos
1 tsk dadelsirap/honung/agavesirap
(Jag använde dadelsirap)

2 skalade och skivade äpplen
Kanel

En halv paket garant kokosmjölk
(Ett tips är att alltid ha någon paket av garants kokosmjölk i kylen så att den är i fast form, om dom står för varmt så är konsistensen mer flytande) 

Börja med att steka havregryn och kokos i rikligt med smör, tillsätt dadelsirap och rör om tills att det doftar rostat.
Mät upp i glas.
Stek äppelskivorna i smör och kanel och lägg ovanpå i glasen.
Garnera med en klick kokosgrädde.

Njut!




Kommentarer


Kommentera inlägget här: