Bananpannkaka med björnbärsmarmelad.

Kategori: Fika/Efterrätter

Svängde ihop en bananpannkaka till frukost häromdagen, inga tråkiga frukostrutiner här inte! 
Dessutom passade min egengjorda björnbärsmarmelad utmärkt som topping. 

Bananpannkaka 1-2 pers:
1 banan
2 ägg
0,5 dl rent havregryn

Stavmixa till en jämn smet och stek i kokosolja. 

Björnbärsmarmelad:
3 dl björnbär (passa på att plocka egna!)
1 dl vatten
1-2 msk kokossocker
1 msk chiafrön

Koka upp björnbären med vatten och kokossocker. 
Sänk plattan och mosa bären.
Rör om till att det tjocknat lite.
Häll i glasburk.
Blanda i chiafrön.
Ställ i kylen minst två timmar så det hinner tjockna ännu mer.

Chiafrön är gelebildande och därför perfekt att använda istället för annat tjafs.
Dessutom innehåller bär pektin naturligt, vilket gör att det tjocknar lite utan att man tillsätter något alls. 
(Vissa bär och frukter innehåller mer pektin än andra).
Marmeladen håller sisådär en vecka i kylen skulle jag tro. 
(Har redan ätit upp min).

Ett tips är att göra en större sats och frysa in, så slipper du köpa. 




Kommentarer


Kommentera inlägget här: