Jordgubb- och rabarberpaj
Kategori: Fika/Efterrätter
Jag fick bra betyg så ni får också receptet.
Pajdeg:
2 dl havregryn
1 dl kokosmjöl
2 msk kokossocker
50 g smör/kokosolja
1 ägg
Pajfyllning:
2 rabarberstänger
225 g jordgubbar (jag tog ett paket frysta men självklart är det godare med färska)
1 msk kokossocker
Lite vaniljpulver
Ställ in ugnen på 200 grader.
Skär upp rabarberstängerna i små bitar och koka upp tillsammans med jordgubbarna.
(Det ska bli kräm eller mosliknande)
Häll i kokossocker och vaniljpulver.
Låt puttra en liten stund så lite av vätskan försvinner.
Blanda dom torra ingredienserna till pajdegen.
Smält smöret och häll i.
Blanda.
Knäck ägget och blanda igen.
Tryck ut pajdegen i en pajform
(degen ser lite smulig ut men jag lovar att den går att trycka ut)
Häll över jordgubb och rabarberblandningen.
Grädda ca 15 min.