Äpple&kolapaj.
Kategori: Fika/Efterrätter
En riktig höjdare till paj blev till i köket idag.
Pajdeg:
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bovetemjöl
100 g smör
1 äggula
2 höstäpplen
Kanel
Kolasås:
2 dl krämig kokosmjölk
2 rejäla klickar dadelsirap
Vaniljpulver
1 tsk maizena utblandat i 1 msk vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan i dom blöta ingredienserna.
Tryck ut i en springform.
Förgrädda pajskalet i 5 min.
Vispa ihop kokosmjölk, dadelsirap och vaniljpulver.
Koka upp tillsammans med maizena tills konsistensen har tjocknat.
Stek upp äpplena lite lätt tillsammans med kanel.
Lägg äpplena i pajskalet och häll över kolasåsen.
Grädda i 15-20 min.
Servera med kokosgrädde eller vispgrädde tillsammans med en kanna rykande kaffe.