Här blir det alltid extra lång frukost på helgerna. Idag fick ett gäng härliga pannkakor förgylla frukostbordet tillsammans med annat gott.
För 6-8 pannkakor behöver du:
2 dl boveteflingor
0,5 dl rent havregryn
1 tsk fiberhusk
2 nypor salt
En dutt vaniljpulver
3 ägg
2 dl havremjölk
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa ihop dom blöta ingredienserna lite lätt och häll över dom torra.
Blanda ihop och stavmixa.
Låt stå 5 min.
Stek i önskad storlek i kokosfett.
All min fokus ligger på min massage- och yogautbildning nu under en tid framöver.
Dessutom ska jag och min John flytta ut på landet om ett par veckor.
I söndags på tåget hem från Stockholm efter en helg med yogautbildning, var sinnet öppet och jag ville bara gråta av all lycka och tacksamhet som fanns inuti mig.
Jag insåg att jag faktiskt förverkligar mina innersta drömmar.
Min vädjan till er denna lördag:
Städa upp i hjärnan, rota fram dina innersta drömmar och känn efter ordentligt.
Det är du som bestämmer över ditt liv och ALLT är möjligt.
Höstäpplen, kanel, havre och kola - JESUS vad god kombo!En riktig höjdare till paj blev till i köket idag.
Pajdeg:
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bovetemjöl
100 g smör
1 äggula
2 höstäpplen
Kanel
Kolasås:
2 dl krämig kokosmjölk
2 rejäla klickar dadelsirap
Vaniljpulver
1 tsk maizena utblandat i 1 msk vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan i dom blöta ingredienserna.
Tryck ut i en springform.
Förgrädda pajskalet i 5 min.
Vispa ihop kokosmjölk, dadelsirap och vaniljpulver.
Koka upp tillsammans med maizena tills konsistensen har tjocknat.
Stek upp äpplena lite lätt tillsammans med kanel.
Lägg äpplena i pajskalet och häll över kolasåsen.
Grädda i 15-20 min.
Servera med kokosgrädde eller vispgrädde tillsammans med en kanna rykande kaffe.
Grönkålschips är en favorit jag blir sugen på då och då. Perfekt istället för klassiska potatischips eller som snacks innan maten.
Jag gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela grönkålen i små delar (ca 3 cm) och skär av bladen från stammarna.
Lägg bladen i en bunke och häll i en skvätt rapsolja, salt, paprikakrydda och lökpulver.
Krama ihop alla ingredienser och strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt stå i ugnen till att dom får lite färg och ser krispiga ut.
I min ugn tog det cirkus 8 minuter.
Ha koll så att chipsen inte får för mycket färg.
Låt svalna och njut av egengjorda krispiga grönkålschips!