Helgen var bra trots jobb. Vi har lagat god mat och druckit vin med våra vänner.
Vad begär man mer?
I fredags lagade vi fetaostbiffar med rostade grönsaker och basilikasmör.
Till efterrätt chokladmousse.
Så gott det blev!
Igår hade vi Robert på besök och det blev högrevsgryta med vitkål och en chokladmousse till efterrätt som han slängde ihop. Han förberedde även middagen till ikväll för oss.
Det är så kul att få lära sig grejer av en riktig kock!
Receptet till basilikasmöret tänkte jag i alla fall dela med mig av för det blev underbart.
Du behöver:
150 g rumstempererat smör
En kruka basilika
En citron
En skvätt rapsolja
Salt
Peppar
Riv skalet av en citron och kläm ut saften från en halv citron i en liten mixer. Mixa tillsammans med olja, salt, peppar och basilika.
Tillsätt smöret och mixa igen.
Rulla in smöret i bakplåtspapper till en korv och frys tills att det är dags att äta.
Chokladmoussen får ni också receptet på för det var både enkelt och gott!
För 2 personer behöver du (det går bra att dubbla receptet också):
50 g choklad (70%)
En äggula
1 dl grädde
Vaniljpulver
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa upp grädden med vaniljpulver. (inte för hårt, lagom fluffigt ska det vara)
När chokladen har smält så vispa ner äggulan.
Vispa ihop chokladblandningen och häll upp i glas eller skålar.
Ställ i kylen minst en timme innan servering.
Garnera med kanel, nötter, bär, frukt eller grädde.