Förra veckan fyllde jag 22 och detta firades med god mat och fint sällskap.
Jag stod för efterrätten.
Jag blev supernöjd!
Ett stort plus är att den nästan är helt rå.
Botten:3 dl pekannötter
10 urkärnade och kletiga dadlar
En nypa salt
Mixa och tryck ut i en springform.
Ställ i kylen.
Fyllning:
5 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda ett helt dygn)
0,5 dl kokosolja
3 urkärnande och kletiga dadlar
2 dl kokosmjölk
1 msk kanel
Två nypor malen nejlika
Två nypor malen kardemumma
Två nypor malen ingefära
Mixa allt till en slät kräm och häll över bottnen.
Ställ i frysen minst 4 timmar.
Ta ut kakan 30 min före servering.
Chokladkräm:
1 avokado
1/2 banan
4 msk kakao
Mixa till en slät kräm och spritsa över kakan precis innan servering.
Garnera med syrliga bär och kakaonibs.
Slängde ihop ett gäng scones till frukosten idag.Rekommenderas med smör, ost och marmelad på!
För 6-8 st:
3 dl rent havre
1,5 dl quinoamjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl krossade valnötter
0,5 dl solrosfrön
En nypa salt
En skvätt flytande honung
50 g smält smör
1 ägg
1,5 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i resterande ingredienser och blanda väl.
Låt vila 5 min.
Grädda i ca 15-20 min.
Klart!
2014-07-16 20:32:12
Kategori: Detox
Tyvärr innehåller många deodoranter ingredienser som är mindre bra. Dessutom har vi körtlar i armhålorna som suger upp detta elände.
Körtlarna leder vidare ut till brösten.
Sen kan man räkna ut själv vad detta kan vara med och påverka till.
I vissa fall tråkigheter som alla vill slippa.
Därför, tycker jag nu att alla ska resa sig från datorn eller telefonen och röra ihop en hemmagjord deodorant.
Den är billig att göra, luktar gott och funkar jättebra.
Du behöver:
En liten glasburk
2 msk bikarbonat
1 msk potatismjöl eller maizena
1 msk kokosolja
Några droppar eterisk olja
Smält kokosoljan och rör ihop med dom andra ingredienserna.
Ta en liten klick och smörj i armhålan.
Tänk på att låta den torka lite innan du sätter på dig kläder som lätt får fläckar på grund av oljan.
Tyvärr vet jag inte vart receptet kommer ifrån så hojta till om någon vet så slänger jag in en länk.
Nu är sommaren verkligen här och påfyllning av vätska är extra viktigt. Svalka er med hemmagjort blåbärsiste med smak av citron och mynta!
Enkelt, svalkande och supergott.
Du behöver:
1 liter vatten
5-10 myntablad
Två påsar blåbärste (jag använder friggs rooiboste med blåbärssmak)
1 citron
1 dl frysta blåbär
Honung efter smak
Is
Värm upp vatten med myntablad.
Ställ av från plattan och lägg i tepåsarna.
Smaka av med honung.
Ställ kastrullen i kallt vatten eller i kylen.
Dela citronen på mitten.
Pressa ena halvan i en bringade eller karaff och skär den andra delen i skivor.
När teet har svalnat häll i det och tillsätt blåbären, citronskivorna och massor av is.
KLART!
Trollade fram en fantastiskt god dressing som jag hällde över en fruktsallad för några dagar sedan. ALLA borde testa!
Du behöver:
10 myntablad
2 tummar ingefära
1/2 citron
3 msk flytande honung
Hacka myntabladen.
Riv ingefära och citron.
Kläm ut saften ur citronen.
Blanda ner honung.
Häll över fruktsallad och njut!
Mixa kokosmjölk, en banan och kakao.Vips så har du en riktigt god smoothie att svalka dig med en varm sommardag.
Testa!
Du behöver:3 dl bovetemjöl
0,5 dl majsmjöl
0,5 dl pumpafrön
1 msk chiafrön
1 msk sesamfrön
Lite salt
1,5 dl vatten
2 msk kokosolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i vatten och kokosolja.
Blanda väl och låt stå en liten stund.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper på, lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut.
Grädda i ca 20 min.
Kolla till det ganska ofta.
Ta ut, låt svalna och bryt i bitar.
Om ni har vägarna förbi Stockholm så måste ni besöka Blueberry.Där kan man köpa med sig veggomat, bars, muffins och massor av annat kul.
Det mesta är ekologiskt, glutenfritt och mjölkfritt,
HUR BRA?!
Finns på Centralstationen bland annat.
Perfekt att ta med sig på tåget!
Jag testade en linssallad med rödbetsbiffar, stekt spetskål, cashewröra och tomatsås.
Ska försöka knåpa ihop rätten här hemma, såå gott var det!
En medelstor kastrull soppa:6 tomater
1 paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Några kvistar timjan
Några blad basilika
Olivolja
3-4 dl vatten
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp grönsakerna i medelstora bitar.
Lägg i en panna, lägg på timjan och ringla olivolja över.
Låt vara i ugn i ca 30 min.
Koka upp vattnet med buljongtärningen i.
Häll grönsakerna och basilikabladen i buljongvattnet och mixa till en slät soppa.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med bovetebröd.
Sommaren är här och tiden går fruktansvärt snabbt.Jag är otroligt glad över att jag har lärt mig att njuta i nuet och att uppskatta att bara vara.
Jag bakar och lagar mat som vanligt men tyvärr har jag inte delat med mig här på länge.
Men nu så!
Nu ska ni få ta del av min sommarpudding som passar lika bra som frukost som till ett stabilt mellanmål.
Sommarpudding 1-2 portioner:
1 banan
1,5-2 dl havremjölk
0,5 dl rent havregryn
0,5 msk chiafrön
En dutt vaniljpulver
Jordgubbar eller andra bär som topping.
Mosa banan med en gaffel.
Häll i havremjölk och blanda.
Häll i de andra ingredienserna och blanda.
Låt stå minst 3 timmar i kylen.
Toppa med bär och njut.