Kokosgröt och bullbak.

Kategori: Frukost/Mellanmål

Börjar jobba klockan 15.00 idag. Tog sovmorgon, åt kokosgröt, bakade pizzabullar, åt lunch och nu bloggar jag. Tredje inlägget nu?!

Bästa kokosgröten:
2 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 msk kokosmjöl
Kanel
Kardemumma
Vaniljpulver

Rör om alla ingredienser i kastrull till önskad konsistens. 
Servera med mandelmjölk, müsli och bär. 

 

Sen var det dags för pizzabullar. Receptet jag gick efter hittar ni här: http://undervarttak.blogspot.se/2013/05/pizzabullar-paleo-recept-enkelt.html 
Fyllningen kan man ju variera som man vill. Jag tillsatte spenat och rödlök i min fyllning och fick ut 16 bullar. 

 

 

 

 

 

 

 

Lergryta.

Kategori: Kött/Fisk/Fågel

Blev sugen på lergryta igår och beslutade mig för att prova att göra en hel kyckling. Jag blev faktiskt nöjd med resultatet!

Recept:

Sätt lergrytan i vatten i 15 min innan du ska använda den.
Lägg en hel kyckling i lergrytan tillsammans med lök, morötter, färsk basilika, färsk timjan, salt och peppar.

Marinad:
1,5 dl vatten
2 msk soya
Salt
Peppar
Rosmarin
Franska örter

Häll marinaden över kycklingen.
Sätt termometern intill benet på kycklingen och ställ graderna på 82.

När kycklingen nästan nått upp till sina 82 grader så lägg över kycklingen, löken och morötterna i en ugnsform och låt stå i ugnen till att den är helt klar.

Gör så länge såsen.

Koka upp skyn som är kvar i lergrytan tillsammans med grädde och ännu mer soya. Smaka av med mer kryddor.

Jag serverade kycklingen och såsen tillsammans med blomkålsmos.

Blomkålsmos:
Koka upp ett blomkålshuvud.
Häll av och stavmixa med olivolja, peppar och salt.

Gott och enkelt!




Örtbiffar.

Kategori: Kött/Fisk/Fågel

- Köttfärs
- 1 ägg
- Salt
- Peppar
- Färsk basilika
- Färsk timjan

Blanda alla ingredienserna.
Forma till biffar.
Stek i olivolja.
Servera med stekta champinjoner, tomat, oliver, pesto, kokt sparris och broccoli. Supergott!

 

 
 

 

 

   
 

Tillbaka. Förhoppningsvis..

Kategori: Allmänt

Så dålig man är va. Jag hann ju knappt börja blogga innan jag slutade. Eller ja, en paus kallar vi det.
 
Drog i alla fall slutsatsen nu för en liten stund sedan att det faktiskt är ganska kul att lägga lite tid på att sitta eller just nu ligga och knappa på tangenterna och försöka få ihop något intressant. Det är väl kanske det som är problemet förresten? Det där med intressant. Då man tycker det är mer jobbigt än roligt att skriva. För att allt ska vara så jävla intressant. 
 
Annars då? Jo, livet rullar. Sommaren är snart förbi och man ser sommaren som ett minne istället för att ta vara på de få dagar vi har kvar. (Ja, jag är en av dom). Nu vill jag ha höst! När solen skiner vill jag att det ska regna. Jag vill kura ihop mig, plocka svamp, tända ljus och sova i pyjamas. Jahadu Linnéa, kom och säg det om en månad när det är mörkt när du går upp och mörkt igen klockan fyra. Istället för att då längta tillbaka till sommaren får man ju lära sig att se frammåt. Det är då jagmåstehärifrånpanikångestkänslanryckerin kommer. Sen fortsätter det så tills man till slut hejdlöst sliter ut tummen ur bakändan och bokar en resa till värmen. 
 
Denna höst kommer jag lägga tid på något jag absolut inte hade med i beräkningarna. Jag, Katarina Linnéa Hedman ska plugga. Ja alltså inte plugga, plugga på högskolanplugga. Men att plugga till kostrådgivare i tre veckor känns som en bra start för mig i pluggvärlden. Dessutom ska jag utföra pluggandet i Spanien! Känns helt fantastiskt att jag har bestämt mig för att göra det. 
 
Efter pluggveckorna är jag tillbaka en månad innan det bär av till Filippinerna. Även kallat favvolandet. Där ska jag spendera tre veckor med med mamma, pappa, lillasyster och John över jul och nyår. Helt fantastiskt ska det bli. 
 
Annars då? Jo, som sagt livet rullar. Vi flyttade tillbaka till lägenheten för någon vecka sedan efter en grym sommar i Afrikahuset. I samband med detta har vi målat om köksluckorna i köket vilket var krångligare än vad vi trodde. Men nu har vi bara tre kvar som ska upp. Vi har även rensat och sorterat bland alla grejer, kläder och skor i hela lägenheten. Dessutom har vi släpat upp och monterat ihop en garderob. Vi köpte den på Jysk. Billigt och bra tänkte vi. Jo, tjena! Nu har vi lovat varandra att det inte blir några billiga grejer från Jysk mer. För även om det är billigt så är det inte bra. Garderoben funkar i alla fall. No way att vi monterar ner, släpar ner och lämnar tillbaka den för att få en ny att handskas med. Nu får den stå här. Jag är jättenöjd här i vår lya nu trots att det har vart lite krångel.
 
 
Såhär på slutpörten av detta inlägg kan jag inte hålla mig längre. Vi ska utöka familjen! Vi blir tre! Och nej, det är ingen guldfisk. Vi ska adoptera en kattunge! Ja, adoptera. Om ni också känner för att skaffa katt och samtidigt göra en god gärning så tycker jag att ni också ska adoptera. Besök Solkatten för mer info här: http://www.falkenbergsdjurskydd.se/1/7/katthemmet-solkatten/
 
Det blev ett jädra inlägg. Men nu är mitt lass lite lättare att dra även om det bara är en massa jidder om mig hit och mig dit. Men det är väl vad de flesta bloggar är till för?