Lergryta.

Kategori: Kött/Fisk/Fågel

Blev sugen på lergryta igår och beslutade mig för att prova att göra en hel kyckling. Jag blev faktiskt nöjd med resultatet!

Recept:

Sätt lergrytan i vatten i 15 min innan du ska använda den.
Lägg en hel kyckling i lergrytan tillsammans med lök, morötter, färsk basilika, färsk timjan, salt och peppar.

Marinad:
1,5 dl vatten
2 msk soya
Salt
Peppar
Rosmarin
Franska örter

Häll marinaden över kycklingen.
Sätt termometern intill benet på kycklingen och ställ graderna på 82.

När kycklingen nästan nått upp till sina 82 grader så lägg över kycklingen, löken och morötterna i en ugnsform och låt stå i ugnen till att den är helt klar.

Gör så länge såsen.

Koka upp skyn som är kvar i lergrytan tillsammans med grädde och ännu mer soya. Smaka av med mer kryddor.

Jag serverade kycklingen och såsen tillsammans med blomkålsmos.

Blomkålsmos:
Koka upp ett blomkålshuvud.
Häll av och stavmixa med olivolja, peppar och salt.

Gott och enkelt!




Kommentarer


Kommentera inlägget här: