Sammanfattning av 7 dagar detox.

Kategori: Detox

Igår avslutade jag detoxen med räkor och hemmagjord aioli och efter det en stor kopp te.
 
Jag är jättenöjd med dessa 7 dagar även om det vissa stunder är jobbigt och kräver lite extra energi.
Men det är ju just dom stunderna då det är jobbigt som vi sedan drar nytta av och lär oss något av.
Tex. Vi skulle grilla i lördags och körde runt till tre butiker för att hitta färsk lax utan resultat. 
Det var jobbigt.
Jaha, vad ska jag äta nu då? En grillad tomat? 
Vitt kött (fisk, skaldjur och fågel) ingår i detta programmet jag har tagit fram men jag ville ju förstås utmana mig maximalt och bara hålla mig till vegetariskt och någon fiskbit någon gång under veckan. 
Men nu när det inte fanns färsk lax så fick det bli en kycklingfilé.
Nu tycker ni säkert att jag var extrem i detta fallet men jag var superstressad och ville bara ut och njuta av kvällssolen och känna doften av grillat efter att ha jobbat.
 
Men i dessa lägen, det är då man ger upp en vanlig Lördag, tar det som finns i köttdisken.
"Jäklar, det fanns ingen svensk fläskfilé, då tar vi den danska, skitsamma!"
Nu hade jag ju fokus på min detox denna Lördag och unnade min kropp det bästa utifrån den sitationen jag var i.
Och jag njöt verkligen av den där kycklingbiten tillsammans med grönsaksknyten, sallad och hemmagjord aioli med basilika.
Viktigast i detta läge - jag satte mig själv på första plats.
 
Dessa 7 dagar ska precis handla om detta ovan, dig själv!
Dig själv, dig själv, dig själv och slutligen - DIG SJÄLV!
Viktigt!
 
De första dagarna kan man känna av att man är på väg att bli sjuk, eller att man är sjuk.
Kanske till och med jättesjuk.
Lugn, kroppen rensar ut.
Det är normalt och kommer bli bättre!
 
Vad ska man undvika?
 
Som jag skrev i första inlägget, man bör undvika: 
Socker
Mejerier
Gluten
Kaffe
Alkohol
värktabletter
Tobak
Rött kött (Nöt och fläsk)
Tillsatser
 
 Det absolut svåraste är tillsatserna, utan tvekan.
Det finns i nästan allt.
Detta betyder då att man måste vara otroligt noga med att läsa på innehållsförteckningen.
Tyvärr räcker det inte med ekologiska val, det finns mycket konstigt där också i många fall.
LÄS PÅ ALLT!
 

Nu till den mest utmanande delen, vad ska man äta då?
 
Nu när man ändå är inställd på att hålla full fokus på sig själv under denna veckan tycker jag att man ska vara duktig på att ta sig tid till att prova nya recept.
Verktyget har du framför dig, internet.
Bloggar och receptbanker kryllar det av.
 
Här kommer några av mina favoritbloggar med bra inspiration, recept och tips:
 
Låt dig inspireras och gör din egna grej av det om det inte passar dig fullt ut.
 
Jag tänker ändå skriva lite kort hur mina dagar sett ut i matväg.
Jag har börjat dagen med en kopp ljummet citronvatten med en tesked kokosolja i.
(Testa gärna med ingefära i någon gång också)
Två kokta ägg.
En smoothie på frukt, bär, mandelmjölk/kokosmjölk och 1 msk Mighty Greens.
Mighty Greens är utvalda växtämnen med positiva hälsoegenskaper i pulverform.
Dessa växtämnen stödjer levern och kroppens avgiftning.
Dessutom hjälper växtämnena till med att främja de goda tarmbakterierna.
Finns i välsorterade hälsokostbutiker eller så kan du beställa och läsa mer om produkten här:
 
Min Mighty Greens burk har stått hemma ett bra tag och var avsedd för John, men nu tog jag tillfället i akt att använda den varje dag.
Jag tänker fortsätta med detta någon vecka till för att sedan känna efter ordentligt om den gör någon skillnad.
 
Till lunch och middag har jag ätit mest grönsaker, kalla sallader eller stekta grönsaker smaksatt med tex. vitlök,chili eller/och ingefära.
Lax, kyckling, skaldjur, kalkon, ägg, hummus, hemmagjord majonnäs och snabbt stekpannebröd är några exempel på vad man kan äta.
Prova gärna några raw food måltider.
Tänk på att du ska bli mätt, tillsätt en avokado eller kanske lite quinoa eller bovete om du bara äter en sallad.
Försök planera vad du ska laga och gör mycket mat så det blir över till lunch nästa dag.
 
Till mellanmål har det blivit mycket chiapudding, frukt, smoothie eller en avokadohalva.
 
Släng inte i dig maten under stress, njut av maten och tugga några extra gånger innan du sväljer.
Drick mycket vatten i samband med måltiderna, gärna med lite färskpressad citron i.
 
Vad får man dricka?
 
Se till att dricka mycket vatten under veckan.
Rooiboste som är koffeinfritt går också bra.
(grönt, svart och vitt innehåller koffein).
 
Vad ska man mer tänka på under veckan?
 
Man kommer långt med maten.
Absolut! Men det är också viktigt att ta hand om sig själv lite extra denna vecka. 
Först och främst, som ni säkert förstår går stress bort.
Alla måsten och borden, gör dom innan din planerade detoxvecka börjar eller träna på att inte prioritera det före dina verkliga behov och saker du känner för att göra.
Ta dig tid till saker du känner att du inte har tid till annars.
Gå en lång promenad, kosta på dig en massage eller ansiktsbehandling, vila, läs böcker, ta en tupplur i trädgården, prova på yoga hemma, åk till havet, fiska, meditera, träna mindfulness, sov ut, ta dig tid till att laga mat, lyssna på podcasts eller träna på att bara vara.

Din kropp vet vad du behöver.
Om du inte orkar göra något är det helt okej, då behöver din kropp vila.
Ta det i din egen takt.
Lyssna inåt!
 
Jag har bland annat använt mig av fantastiska yogobe.com
Provat på en gång innan men känslan är helt annorlunda denna gången.
Jag kommer att försöka fortsätta!
Dom första tre dagarna är gratis så det är bara att rulla ut mattan nu på en gång!

Det där med hår- hud- och sminkprodukter?

Vi börjar med hår, där jag just nu använder schampoo och balsam från Urtekram.
Jag brukar testa lite olika märken och metoder.
Flourtandkrämen skippade jag för ett bra tag sedan, Urtekram eller Weleda.
(Upplever mina tänder vitare än någonsin)
Deodoranten skippade jag för flera år sedan och har testat det mesta.
Bl.a. kristalldeo, weleda, rosenserien och hemmagjord.
Den hemmagjorda deon vinner överlägset! Recept kommer.
Duscholja behövs knappt. Prova kokosolja om du vill använda något.
Eftersom att jag har lite akne och gamla ärr i ansiktet har jag sett till att bara använda naturliga oljor till avsminkning och som natt- och dagkräm.
Kokosolja, mandelolja, olivolja, jojobaolja är några exempel.
Om jag är torr på ben och armbågar använder jag kokosolja som bodylotion eller handkräm.
Allt finns att beställa på bodystore.com eller vitaminvaruhuset.se
I sminkväg använder jag Maria Åkerberg och Bare Minerals.

Varför just 7 dagar?

För nybörjaren eller som för mig som utesluter ganska mycket i vanliga fall tycker jag att detta är lagom.
Om det är första gången blir det tufft med en för lång period.
Man lär sig hur mycket som helst och efter 7 dagar känner man sig nöjd.
Om inte, kör på några dagar till!
 
Förhoppningsvis bildas mönster du inte vill bryta sen när dina 7 dagar har gått.
Förhoppningsvis blir du peppad till att kanske köra en längre period nästa gång.
 
Hur mår man efter 7 dagar då? 
 
Mina mål efter dessa 7 dagarna var att vara påfylld med ny energi och att känna mig pigg på både utsidan och insidan.
 
Jag har ny energi i kroppen, känner mig kreativ, utvilad, pigg och har fått mycket finare och slätare hy i ansiktet 
Hur peppad blir man inte på att fortsätta så gott det går när man har dessa känslor i kropp och knopp?
 
Hoppas att det går bra för dig också, glöm inte att våga fråga om det är något.
Jag önskar dig all lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 7

Kategori: Allmänt

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen.
Jobb och fint väder har vart i vägen. 

Idag är sista dagen på detoxen och imorgon kommer ett dunderinlägg med sammanfattning och tips.

Igår slutade jag tidigt och hann med några soltimmar innan balett och streetklassen. 
Heeelt underbart efter att ha suttit inne på jobbet hela helgen.

Hoppas att ni får en fin dag! 







Dag 3

Kategori: Detox

Efter en lång kväll på jobbet gjorde jag det enkelt för mig när jag kom hem.
Det blev en laxbit, melonsallad från igår och dijonmarinerade rädisor. 
Rädisorna blev jättegoda som tillbehör! 

Blanda en knippe uppskurna rädisor med 1 msk dijonsenap (utan tillsatser, jag använder Werners ekologiska) , en skvätt olivolja, en skvätt äppelcidervinäger, en näve hackad salladslök, salt och peppar.
Klart!



Dag 2

Kategori: Vegetariskt

Idag har jag städat, yogat, gått ärenden i stan, gjort mandelmjölk, fikat med en fin vän och lagat mat. 

På vägen hem från stan hoppade jag av cykeln och njöt av hur fint och hur gott det luktar ute nu. 
Otroligt vad snabbt det går!

Kvällens måltid fick högt betyg så det ska ni också få ta del av.
Det serverades quinoabiffar med melonsallad och hemmagjord majonnäs.

För ca 7 biffar:
5 dl kokt och kall röd quinoa 
2 medelstora morötter
2 ägg
2 msk fiberhusk
0,5 dl vatten
1/4 rödlök
1 vitlöksklyfta
En skvätt olivolja
Salt 
Peppar

Riv morötterna och blanda ihop med quinoan.
Hacka rödlöken fint och krossa vitlöksklyftan och häll i.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Låt stå 5-10 min. 
Forma biffar och stek i rikligt med kokosolja några minuter på varje sida.
Ytan ska vara lite hård och inuti ska den vara lite mjukare.
Njut!







Hemmagjord mandelmjölk

Kategori: Drycker/Smoothies

Testade att göra egen mandelmjölk för första gången idag. 
Bra resultat!

Jag surfade runt en del innan och dom flesta gör nästan likadant men jag skriver hur jag gjorde i alla fall. 

Du behöver:
2 dl mandlar
Vatten
Silduk (jag har ingen nötmjölkspåse men det gick lika bra med ett permanent kaffefilter som jag köpt på Ica, bild finns nedan) 
1 dadel (valfritt)
1/2 tsk vaniljpulver (valfritt)


Lägg mandlarna i blöt över natten.
Skölj av mandlarna och häll kokande vatten över dom. 
När vattnet svalnat så tryck av skalet.
Mixa mandlarna ihop med 4 dl vatten en stund, tillsätt därefter 4 dl vatten till och mixa ca 2 min eller till en slät och fin mjölk.
Sila ner mjölken i en bunke.
Mixa den färdiga mjölken med 1/2 tsk vaniljpulver eller/och en kletig dadel. 
Mandelresterna som blir kvar i silen kan man mixa med 4 dl vatten till mer mjölk och sedan hitta på något spännande med.
Tappa upp mjölken i flaskor med tätslutande lock.
Mjölken håller ca 5 dagar. 




Dag 1

Kategori: Detox

Efter en lång promenad och en åktur längs Hallands vackraste väg var det dags för första kvällsmålet på detoxen.
Ikväll blev det grönsaksfylld paprika med hummus och stekpannebröd. 
Grönsaksfyllningen bestod av champinjoner, vitkål, lök, morot, tomat och smaksattes med chili, vitlök och en stor bit ingefära. 
Enkelt, hett och uppfriskande! 





detox

Kategori: Detox

Då var det dags!
 
Jag kommer att göra en detox på 7 dagar.
En detox med ett upplägg som passar mig jättebra.
Den är naturlig och ganska enkel att hålla sig till om man har med sig tänket sedan innan. 
Men självklart blir det en utmaning oavsett!
 
Jag kommer att utesluta socker, gluten, kaffe, alkohol, rött kött och mejerier.
 
Jag har inte gjort några jätteutsvävningar i kostväg det senaste men jag känner behov av en storstädning och nystart.
 
För mig är det inte bara kosten som är viktig under denna veckan.
Under veckans gång kommer jag ta mig tid åt mig själv mer än vad jag brukar.
Ta mig tid till långpromenader, laga extra god mat, läsa, yoga mm.
 
Dessutom är sömn en viktig pelare under veckan.
Lampan kommer att släckas klockan 22.00.
Den bästa sömnen är mellan 22.00-01.00/02.00
 
Hår- hud- och sminkprodukter man använder är förstås också viktigt.
Jag kommer att tipsa här i veckan på vad jag använder.
 
Mitt mål efter veckan är att vara fylld av ny energi och att känna mig pigg på både insidan och utsidan.
 
 
 

Utslagen

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått av dokumentärer, mys med Sally och sömn.
Hoppas att jag mår bättre imorgon. 

Ikväll eller imorgon kommer upplägg inför detoxen. 
Någon som känner för att hänga på? 





Smoothie bowl

Kategori: Frukost/Mellanmål

Vaknade med svag feber, svullen hals och täppt näsa.
Så idag blev det soffan istället för jobb.

Till frukost gjorde jag en smoothie bowl.
Enkelt, nyttigt, gott och väldigt fräscht!

I min smoothie bowl hade jag fryst mango, kiwi, hallon, kokosmjölk och en skvätt mandelmjölk. 
Toppade med färska hallon och kokos. 

Känner på mig att många frukostbrickor kommer att få prydas av olika slags smoothie bowls i sommar. 









Påskbrunch

Kategori: Frukost/Mellanmål

Hade kunnat äta detta varje dag tror jag.
Sill, lax, ägg och stekpannebröd.



Påsk

Kategori: Allmänt

Min påsk har varit fruktansvärt intensiv och påfrestande för både kropp och knopp. 
Men jag har haft så roligt! 
Jobb och festligheter nästan hela veckan. 
Det obligatoriska påskfirandet med tjocka släkten, vänner som kommer hem för att hälsa på, god mat och massor av musik och dans. 
Men nu är det över och jag ska släpa mig till jobbet två dagar till innan jag kan vila upp mig på riktigt. 
När ledigheten drar igång kommer jag lägga krut på att rensa ur kroppen med hjälp av en detox. 
Mer om det senare i veckan.

Hoppas att ni har haft en minst lika fin påsk som mig! 

Igår fick jag som många andra under påskhelgen lite påskgott av mamma och pappa.
Perfekt för kommande detox! 




Vegetarisk korma

Kategori: Vegetariskt

Igårkväll blev det indiskt.
Alltid lika gott. 
 
En mellanstor gryta vegetarisk korma:
1 blomkålshuvud (ca 500 g)
1 gul lök
2 morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl kokosflingor
1 dl cashewnötter
1 dl russin
1 msk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk kardemumma
Salt 
3 dl krämig kokosmjölk
1 dl vatten
 
Hacka alla grönsaker och fräs i smör/kokosolja och kryddor.
Häll på kokosmjölk och vatten.
Grovhackad cashewnötterna och häll i tillsammans med kokosflingor och russin. 
Låt puttra till önskad konsistens på grönsakerna.
 
Servera med rajta och naanbröd. 
Nedan finns två recept på naan-liknande-bröd: 
 
Rajta: 
Blanda rysk/turkisk yoghurt med några färska myntablad, hackad rödlök, hackad tomat, hackad gurka, salt och en skvätt honung. 
 


 
 
 
 

Mexikansk pulled chicken

Kategori: Kött/Fisk/Fågel

Det blev långkok till middag igårkväll.
Så enkelt och smidigt!
Under tiden det stod och puttrade hann vi ut på en löprunda.
Winwin!
 
För en stor gryta:
4 färska/tinade kycklingfiléer 
 
0,5 dl tomatpuré
1 msk soya
2 dl vatten
3 stora msk kokosolja
 
Kryddblandning: 
2 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk lökpulver
0,5 tsk cayennepeppar 
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 pressade vitlöksklyftor 
2 cm riven ingefära 
 
Lägg kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta.
(Jag tillagar på spisen)
Blanda alla blöta ingredienser (inte kokosoljan) med kryddblandningen.
Häll över kycklingfiléerna.
Tillsätt kokosoljan i grytan.
Låt puttra på låg värme i ca 3 timmar.
Vänd filéerna några gånger under tiden.
Låt grytan koka upp rejält några minuter i slutet av tillagningen så att lite vätska försvinner. 
Dra isär köttet med två gafflar och blanda runt.
 
Jag hade sötpotatis, lite sallad och majonnäs med basilika, vitlök och citron till. 
Majonnäsen är hemmagjord och supergod.
Här hittar ni beskrivning och video på den: http://paleolina.wordpress.com/2014/02/15/paleolinas-helaggsmajonnas/
Fröbullarna passade också bra till!
Smaklig spis!
 



 
 

Fröbullar med timjan

Kategori: Bröd/Knäcke/Scones/Pizza

Tänk vad man kan få ihop av lite frön, nötter och vatten!
Jag blev inspirerad av nillaskitchen.com och gjorde ett eget recept på fröbullar med timjan. 
 
För 6-8 bullar:
 
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl krossade linfrön
4 dl vatten
 
Blanda ihop fröerna med vatten och låt svälla i 1-2 h.
Ju längre desto bättre.
 
0,5 dl kokosmjöl
3 msk mandelmjöl
2 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver 
Salt
1 msk fint hackad färsk timjan
 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna ovan och blanda sedan ihop båda blandningarna till en fast smet.
Forma bullar på en plåt.
Grädda i ca 35-40 min.
Bullarna ska ha fått fin färg och inte kännas kladdiga med provsticka. 
 



Korintkakor

Kategori: Fika/Efterrätter

Andas

Kategori: Allmänt

Åkte ner till näset för att andas en stund.
Trots vädret var det skönt att ta sig ut faktiskt. 
Borde göra det oftare. 

Jag fick jättemycket energi så jag åkte på loppis och sedan hem för en eftermiddag i köket.
Bloggen kommer bli bombad ikväll med nya friska recept. 




Kokostorsk med zucchinipasta

Kategori: Kött/Fisk/Fågel

Ikväll lagades kokostorsk med zucchinipasta och det blev väldigt gott.
Nedan kommer receptet.

För en stor gryta:
4 torskfiléer
1 förpackning krämig kokosmjölk (jag rekommenderar Santa Marias i tetra)
1 citron 
1/2 paprika
1/2 purjolök
2 nävar champinjoner 
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka dill
1 tsk sambal oelek
Salt
Peppar

2 st zucchinis

Häll kokosmjölken i en gryta.
Skär torskfiléerna i mindre bitar och häll i kokosmjölken. 
Låt stå på hög värme medan du skär upp grönsakerna och häll sedan i dom också. 
Dela citronen i två delar och pressa saften i grytan. 
Tillsätt vitlök och sambal oelek.
Smaka sedan av med salt och peppar.
Låt puttra på medelhög värme.

Hyvla med potatisskalare eller osthyvel ner båda zucchinisarna.
Häll pastan i kokande vatten och salta.
Låt dom ligga i ca 5 minuter.

Häll av och blanda ner zucchinipastan i grytan.
Klart!






Glutenfritt naanbröd.

Kategori: Bröd/Knäcke/Scones/Pizza

Skafferiet är fullt av indiska kryddor som fick följa med hem i ryggsäcken efter förra årets backpack resa. 
Så ikväll blev det indisk köttgryta ihop med rajta och glutenfritt naanbröd. 
Naanbrödet blev super så det ska ni få ta del av.

För 5-6 bröd:
3 dl rent havregryn
1 dl bovetemjöl
Salt
2 dl filmjölk 

Mixa havregrynen till ett mjöl.
Tillsätt bovetemjöl och salt och mixa igen. 
Blanda ihop mjölblandningen med filmjölk.
Använd en stor stekpanna på hög värme med inte högst (jag hade mellan 7-8 av 9)
Platta ut en bit i taget av degen med hjälp av blöta händer rakt i stekpannan.
(Var rädd om fingertopparna) 
Vänd bröden när det börjar stelna på ovansidan och bröden har fått önskad färg på undersidan. 

Perfekt till indisk mat men kan självklart användas till mycket annat också. 

Glad lördag! 




Och där..

Kategori: Allmänt

Tog jag helg.
Fantastiskt!

Mitt senaste fynd på röda korset ser ni nedan. 
Klänning helt i min smak. 
Tänk vad man kan fynda för några kronor. 

Trevlig helg på er! 



Salladsinspiration.

Kategori: Vegetariskt

Jag tömmer både kyl och skafferi idag.
Så länge man har fantasi kommer man ofta långt med det man har hemma. 
 
Tips i sallad:
Groddar - krispigt och fräscht.
Avokado - för lite extra lyx! 
Helt bovete - matigt och gott tuggmotstånd.
Zucchini - gott att byta ut den traditionella gurkan med.
Rödlök - för lite hetta och fin lila färg.
Oliver - ett måste i sallader! 
Fetaost - krämigt och mättande.
Frön (solros, pumpa, sesam, mm.) - knaprigt och fint/gott för ögat. 
 
Och här kommer ett tips på salladsdressing: 
1/2 citron
Olivolja
Äppelcidervinäger
Örtsalt
Peppar
Färsk timjan 
 
Pressa citronen i ett glas.
Hacka timjan fint.
Blanda ihop alla ingredienser och häll över salladen. 
 


 

Müsli

Kategori: Frukost/Mellanmål

Det luktar gott i hela lägenheten när jag gör detta müslireceptet.
Testa du också! 
Ett tips är att ta öppnade förpackningar av frön och nötter du har hemma, lätt hänt att sånt får ligga och bli gammalt.
Idag tog jag paranötter istället för pistage då paranötterna var på god väg till sitt bäst före datum. 
Torkade mullbär som legat och väntat fick också följa med ner i müsliburken.
Ta vad du har hemma! 
Kokosflingor går lika bra som kokoschips, solrosfrön går lika bra som pumpafrön osv. 
 


 

Frukost&paket

Kategori: Allmänt

Det blev en härlig start på dagen idag.
God frukost och paket från bodystore. 
Nu: göra müsli och en matig sallad till kvällens grillning. 

Ha en fin fredag allesammans! 




Två snabba efterrätter med kokosmjölk.

Kategori: Fika/Efterrätter

Garants kokosmjölk har ätits två kvällar i rad nu efter middagen. 
Den är såå god!
 
Lina är namnet bakom min kokosmjölkhets, det var hon som uppmärksammade hur man kunde använda kokosmjölken som den är. 
Recepten nedan är inspirerade av henne. 
Och här hittar ni till Lina: www.paleolina.wordpress.com
 
Snabb lakritsmousse (2 pers):
Ett paket garant kokosmjölk
2 tsk lakritspulver (jag använder kung markattas)
En nypa vaniljpulver
En nypa kardemumma
 
1 dl hallon (topping)
 
Blanda ihop alla ingredienser och ställ kallt en stund.
Koka upp hallon och häll ovanpå.
Njut!
 
Snabb frukt och kokosbomb (2 pers):
Ett paket garant kokosmjölk
En nypa vaniljpulver
1 apelsin
1 kiwi
1 passionsfrukt
En hand torkade mullbär
 
Blanda ihop kokosmjölk med vaniljpulver och ställ kallt en stund.
Skär upp frukten och strö över kokosmjölken.
Njut!
 



Grönkålspesto.

Kategori: Sås/Dressing/Sylt/Röror

Perfekt till buffén eller till en enkel middag.

För en skål pesto:
4 nävar färsk grönkål
2 nävar valnötter
1 kruka basilika
2 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
Örtsalt
Peppar

Stavmixa alla ingredienser till en härlig pesto. 





Fiske

Kategori: Allmänt

Det blev några timmar till ute i naturen.
Nu ikväll nere på näset med fiske och grillad korv. 
Ingen fisk men det gjorde inget. 
Känslan räckte. 
Underbara vår, hoppas att du är här för att stanna. 

Bilderna är fina men inget emot att stå där nere på klipporna med vinden i håret och solen som värmer i ansiktet.
Vattnet som kluckar och doften av tång. 
Älskade, älskade Falkenberg. 







Äääääntligen!

Kategori: Tips&Trix

Äntligen har jag fått hem några förpackningar av garants kokosmjölk. 
Som jag väntat!
Riktigt krämig och magiskt god. 
Igår använde jag den som yoghurt och imorse i nyponsoppan. 
Recept på nyponsoppan hittar ni här: http://linneahedman.blogg.se/2014/february/nyponsoppa.html
 
Ett tips till alla! 
 





Ute i naturen.

Kategori: Allmänt

Åkte ut till Kull i förmiddags för löpning i skogen med Kaisa.
Det luktade gödsel, solen sken igenom granarna och vi stannade högst upp i skogen för att titta på utsikten där havet syns genom trädtopparna.
Sista biten sprang vi i kohagen och hästarna stod och väntade på oss tvärs över vägen. 

Det mina vänner, det är balsam för själen.

Lugn och ro med närhet till naturen.
Tänk när jag bor så.. 

Väl hemma tryckte jag i mig en stor sallad. 
Välbehövligt!