Blomkålsmos med grönkål och örter.

Kategori: Vegetariskt

Ett mellanstort blomkålshuvud
50 g smör 
En näve grönkål
En mindre näve färska örter
Salt 
Peppar

Koka blokålshuvudet till att det är mjukt.
Häll av vattnet och mixa alla ingredienser direkt i kastrullen. 
Smaka av med salt och peppar. 

Simpelt och gott till det mesta!



Müsli.

Kategori: Frukost/Mellanmål

Jag rensade skafferiet igår och gjorde müsli.
Nedan är ett recept på müsli men mitt bästa tips är att ta vad du har hemma.
Kokosflingor, kokoschips, frön, nötter, boveteflingor, havregryn, gojibär, fikon, russin.
Nästan allt funkar!
 


Grönsaksbiffar på juicerester.

Kategori: Vegetariskt

Juicepressen har börjat användas flitigt nu på senaste. 
Förra veckan tog jag vara på resterna och gjorde biffar.
Ekonomiskt och riktigt goda! 

Du behöver: 
5 dl grönsaksrester
(Jag körde ned 3 skalade rödbetor och runt 4-5 morötter i maskinen och det blev ungefär 5 dl rester av det)
1 ägg
4 msk färska örter 
1/2 citron 
Örtsalt
Peppar

Hacka örterna, krama ur citronsaften ur citronen och blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Stek i kokosolja på medelvärme.
Servera med grönsallad och får/getost.

Perfekt som lättare lunch, som tillbehör till middagen, till hamburgare och under detox.









Här&nu.

Kategori: Personlig utveckling

Detta är nog den finaste tiden på året ute. 
Frisk luft, svalkande vindar, värmande sol och så mycket färg ute. 

Rullar ut yogamattan på altanen nu igen, helt underbart! 

Varvar att njuta här och nu och att rensa, sortera och packa uppe i lägenheten.

Idag stannar jag nog i stugan med häret och nuet heeela dagen. 








Bovetegröt.

Kategori: Frukost/Mellanmål

För en skål:
1 dl boveteflingor
1 dl valfri mjölk 
(mandel-, havre-, eller cashewmjölk)
1 tsk kokosolja
1 ägg
1 tsk kanel
En nypa vaniljpulver
En nypa salt

Värm upp under omrörning till önskad konsistens.

Toppa med bär, frukt, müsli eller chiasylt.





Fina stunder.

Kategori: Allmänt












.

Kategori: Personlig utveckling



Egotrippat.

Kategori: Personlig utveckling

Det har varit en ganska hektisk tid med stora beslut och mycket tänk. 

Det blir plötsligt svårt att leva i nuet, allt stannar upp men ändå rullar på. 
Slits hit och dit upp i hjärnan och vips ska man åka till jobbet.

Den hektiska tiden är över och jag är tillbaka i nuet. 
Nuet är något jag lär mig att uppskatta mer och mer för varje dag som går. 

Denna veckan har jag vart gräsänka och tagit tillfället i akt att bara göra saker som känns bra. 
Samlat ihop energin igen.

Inser idag hur jäkla viktigt det är för mig.
Att samla energi genom att bara bry mig om mig själv och mina behov. Egotrippat? Nej. 
Du är antagligen likadan som mig, en helt vanlig människa med egna behov och känslor inför saker och ting, du har ett liv med både uppförsbackar och nedförsbackar. 
Ibland möts vi av större uppförsbackar, börjar trampa uppför men tappar fotfästet några gånger. 
Det är viktiga uppförsbackar.
När du väl kommit upp och tänker "fan vad skönt, nu är det nedför", tänk då på att ta vara på den där nedförsbacken och samtidigt tänka igenom den där uppförsbacken som precis var.
Stanna upp, känn efter ordentligt.
Och viktigast av allt släpp taget och försök att bara vara. 
Hur gör man det då? 
Lägg dig ner, blunda, släpp taget om alla tankar, känn dofterna som sveper förbi, känn vinden mot huden, värmen från solen och känn dig tacksam. 
Tacksam över vad du tagit dig igenom och tacksam över ditt liv.

Att ha med sig dessa insikter i ryggsäcken gör att vi litar på oss själva och dessutom kan känna oss rika av lycka. 






Kanelknäcke med linfrön.

Kategori: Bröd/Knäcke/Scones/Pizza

För en plåt behöver du:
2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl hela linfrön
2,5 dl kanel
Salt 
2 dl vatten
2 msk smält kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt vatten och kokosolja, blanda väl.
Kavla ut degen tunnt mellan två bakplåtspapper.
Dra över till en plåt och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, stäng av ugnen och låt knäcket torka i 10-15 minuter.
Knäcket är klart när det är hårt, så eftertorkning kanske inte behövs beroende på hur snabb din ugn är. 
Håll koll och känn med gaffel eller sticka.

Låt det svalna, bryt i bitar och servera med smör och flingsalt.