Malapascua - Bohol

Kategori: Resa

Hello!
Eftersom vi inte haft så bra tillgång till wifi har detta drabbat bloggen. Men nu är jag tillbaka för lite uppdatering.

På vägen hit var vi med om en mindre rolig händelse då vi krockade sista biten i taxi. Efter en lång resdag ville vi bara vara framme och självklart hamnade vi i en taxi med en seg chaffis. Vilket senare skulle visa sig vara bra. Det är ju inte ofta de kör så här i Asien. Tvärtemot, dem flesta kör som dårar. Vi hade inte långt kvar då vi får syn på en kille på moppe precis framför bilen. Det bara smällde. Killen flög på bilen och sedan rakt i backen. Vi i bilen hände det ingenting med förutom att vi blev fruktansvärt chockade. Vi körde in till kanten och sedan kom det en flock med människor. Killen med moppe låg medvetslös i ungefär 5 minuter med blod i ansiktet, han rörde inte en fena. Jag trodde att han var död.

Sedan började han röra på sig och de fick bort honom från vägen. Otroligt skönt att se. Två poliser var på plats och pratade med vår chaffis och sedan fick vi åka vidare. Killen var troligen full och hade inga lampor på moppen. Vilket förklarar det mesta. Allting gick på en sekund.

Alla var i chock hela den kvällen. Vi hade ju tur då det inte hände något med oss och om vår chaffis hade kört snabbare så kanske killen inte hade vart i livet. Eller om det hade vart en bil vi mötte utan lampor. Vad hade hänt då? Det finns inte ens säkerhetsbälten i bilarna här. Usch, fy! Vi hade tur i oturen.

Nog om det. Nu är vi i alla fall på plats och har vart här i tre dagar nu. Njutningen är maxad kan jag lova!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: