Hatdag gånger tusen.

Kategori: Resa

Herre min skapare vilken dag. Den började som sagt vid 03:30 i morse. Vi gick med ficklampa i 15 minuter. Sen kom en moppetaxi när vi kom upp på huvudgatan. Tack för det. Väl framme vid busstationen fanns absolut inget system. Vi frågade varje van i hopp om att hitta rätt. En kvinna hjälpte oss att ringa och placerade oss en bit längre bort. Klockan gick.. Vi ringde själva en gång till. Frågade och frågade. Till slut sa en att vi skulle åka. Klockan var då 05:20, vi skulle åka 05:00. Så vi hoppade in i vad vi då trodde var rätt van.

Han som körde måste ha haft problem eller så var han bara otroligt bitter. För han körde så snabbt att han fick stanna två gånger och kolla så inget gått sönder under bilen då vi körde på vägarna som var av sten och grus.

Vi skulle till Sabang, de andra i bilen skulle till Puerto Princesa. Som tur var reagerade en dam i bilen då vi svängde förbi Sabang. Så han fick vända och bokstavligt talar bara dumpade oss där.

Jaha.. Och nu då? Vi fick åka moppetaxi i 45 minuter till underground river, lagom kul. 800 pesos åt skogen.

Väl där funkade inte vår biljett, självklart. Så vi fick ju ringa igen. Samtalet bröts. Jag ringer igen. Talar om vart vi är och damen i luren säger att någon kommer och hämtar oss. Guiden kom och hämtade oss efter 5 minuter och säger: ni är som två nålar i en rishög. Vi väntade på er en halvtimma vid busstationen i morse och kunde inte hitta er. VI VAR DÄR HALV FEM OCH VÄNTADE TILL TJUGO ÖVER. Om dina kollegor hade gjort sitt jobb hade det inte funnits någon jäkla rishög. Bara två sköra nålar. Idioter.

Efter lång väntan fick vi i alla fall gjort underground river och det var mäktigt. Det är ett av de sju nya underverken. Man åker båt in i en grotta och tittar på alla "limestones" och fladdermöss. Otroligt att det kan se ut så naturligt. Ser helt overkligt ut.

Efter det ville vi bara fram till hotellet i Puerto Princesa. Vi har levt på bananer, nötter, choklad och cola fram till nu ikväll då vi fått i oss riktig mat. Nu ska jag ta en rejäl dusch och sova. Vart uppe 16 h nu..

Hoppas att ni har en bättre dag än vad vi har haft.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: