Frukost.

Kategori: Frukost/Mellanmål

Något av det bästa jag vet är frukost. Det spelar ingen roll om jag har sällskap eller om jag är själv, det är alltid lika härligt att äta frukost. Jag är den typen av människa som knappt fungerar utan något i magen på morgonen så frukost måste det alltid finnas tid till. Men hur tråkig borde inte en frukost vara utan spannmål och mejerier? Inte alls tråkigt. Nedan kommer massor av tips.
 
 
Kokosmjölk (välj kokosmjölk som bara innehåller kokos och vatten. Santa Marias extra creamy är jättebra utan gifter och andra tillsatser) med bär och kanel.
 
Superlätt bananpannkaka. Stavmixa en banan med ett eller två ägg (går bra med både ett eller två), krydda med kanel, äkta vaniljpulver och kardemumma. Stek i kokosolja. Toppa med nötter och bär eller annan frukt.
 
 
Klassiker. Ägg, bacon, frukt och kaffe. Stek äggen i olivolja.
 
Chiagröt. Blanda 2 msk chiafrön med 1 dl vatten och lite bär. Låt stå i burk över natten i kylslåpet. Ta ut, rör om och ät som den är.
 
Omelett med tomat, lök, oliver och spenat. Släng i vad ni har hemma. Stek i olivolja.
 
Kokosgröt. knäck 2 ägg i en kastrull, i med 1 dl kokosmjölk och 1 msk kokosmjöl. Krydda med kanel, vaniljpulver och kardemumma. Att mosa en banan och slänga i lite bär rekommenderas också. Rör om i gröten tills du har konsistensen du vill ha. Toppa med frukt, bär eller nötter.
 
 
Mandelgröt. Stora favoriten just nu då det blev lite för mycket kokos för magen ett tag. Knäck två ägg i en kastrull, ner med 1 dl vatten och 1 msk mandelmjöl och en mosad banan. Krydda med vaniljpulver, kanel och kardemumma. Rör om till önskad konsistens. Toppa med frukt, bär eller nötter.
 
 
Paleomüsli. Går aldrig efter mått. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka nötter du har hemma och blanda med frön, kokos och vaniljpulver. Rosta i 10-15 min eller till att den har fått lite färg. Rör om någon gång. Servera på gröten, fruktsalladen eller mixa en banan och en avokado till en yoghurt och strö müslin över.
 
Mikrobröd. Enkelt och smidigt när man blir sugen på en macka. Vispa 1 ägg, i med 1 dl mandelmjöl, en skvätt olivolja och lite örtsalt. Blanda ihop och bred ut på en tallrik. Mikra i 2 minuter på full effekt. Ät som det är eller rosta och toppa med valfritt pålägg.
 
Fröknäcke. Provat många varianter men detta är det absolut enklaste jag gjort. Hittade detta recept på undervarttak.blogspot.se , tack för att ni finns! Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp 2 ägg, blanda i 1 dl pumpafrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön och 1/2 dl krossat linfrö. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Grädda i 10 minuter. Ta ut och bryt i bitar och låt torka på gallret i ugnen på eftervärme med luckan på glänt.
 
Klockan är snart 00.00 och jag är redan sugen på frukost. Hoppas att ni också är det!
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: