Mjuk pepparkaka med banan serverad med lingongrädde.

Kategori: Fika/Efterrätter

Eller banankaka med pepparkakskrydda serverad med lingongrädde. God blev den i alla fall. 

För en kaka: 

3 ägg
2 bananer (gärna ganska bruna)
150 g smör
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver 
1 msk pepparkakskrydda (finns att köpa eller så kan man göra egen)
En nypa saffran
Lite salt 

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret.
Mosa bananerna och vispa upp tillsammans med äggen.
Blanda de torra ingredienserna. 
Häll den torra blandningen i den blöta blandningen. 
Häll i smöret men spara lite till formen. 
Blanda väl.
Smörj och bröa formen med mandelmjöl/kokos/sesamfrön.
Häll i smeten.
Grädda i ca 30-40 min.
Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen. 

Lingongrädde:

Släng i lite frusna lingon i grädde.
Låt tina en stund. 
Vispa upp till önskad konsistens. 






Kommentarer


Kommentera inlägget här: