Blomkålstaboleh & raw pesto.

Kategori: Vegetariskt

För en stor skål blomkålstaboleh:
1 blomkålshuvud
2 rivna morötter
1 kruka färsk persilja
1/2 granatäpple
1 citron
1 rödlök
Salt 
Peppar 

Riv blomkålen och morötterna i en stor skål.
Hacka persilja och rödlök fint och blanda i.
Pilla ut kärnorna ur granatäpplet och häll i. (Tips, skär äpplet i klyftor och pilla ut kärnorna i en skål med vatten. Det skvätter inte lika mycket och det vita flyter upp till ytan).
Pressa saften ur citronen över blandningen.
Salta och peppra.
Blanda och servera. 

För en liten skål raw pesto:
100 g naturella cashewnötter
1 kruka basilika
1,5 dl olivolja
2 nävar färsk spenat
1 pressad vitlöksklyfta 
Örtsalt

Börja mixa nötterna i en liten matberedare.
Tillsätt basilika och spenat, mixa igen.
Tillsätt vitlök och salta efter smak och mixa till önskad konsistens. 
Servera.







Kommentarer


Kommentera inlägget här: