Chaicheesecake med chokladkräm.

Kategori: Fika/Efterrätter

Förra veckan fyllde jag 22 och detta firades med god mat och fint sällskap.
Jag stod för efterrätten.
Jag blev supernöjd!
Ett stort plus är att den nästan är helt rå.

Botten:
3 dl pekannötter
10 urkärnade och kletiga dadlar
En nypa salt

Mixa och tryck ut i en springform.
Ställ i kylen.

Fyllning:
5 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda ett helt dygn)
0,5 dl kokosolja
3 urkärnande och kletiga dadlar
2 dl kokosmjölk
1 msk kanel
Två nypor malen nejlika
Två nypor malen kardemumma
Två nypor malen ingefära

Mixa allt till en slät kräm och häll över bottnen.
Ställ i frysen minst 4 timmar.
Ta ut kakan 30 min före servering.

Chokladkräm:
1 avokado 
1/2 banan
4 msk kakao

Mixa till en slät kräm och spritsa över kakan precis innan servering.

Garnera med syrliga bär och kakaonibs. 





Kommentarer


Kommentera inlägget här: