Vegetarisk korma

Kategori: Vegetariskt

Igårkväll blev det indiskt.
Alltid lika gott. 
 
En mellanstor gryta vegetarisk korma:
1 blomkålshuvud (ca 500 g)
1 gul lök
2 morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl kokosflingor
1 dl cashewnötter
1 dl russin
1 msk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk kardemumma
Salt 
3 dl krämig kokosmjölk
1 dl vatten
 
Hacka alla grönsaker och fräs i smör/kokosolja och kryddor.
Häll på kokosmjölk och vatten.
Grovhackad cashewnötterna och häll i tillsammans med kokosflingor och russin. 
Låt puttra till önskad konsistens på grönsakerna.
 
Servera med rajta och naanbröd. 
Nedan finns två recept på naan-liknande-bröd: 
 
Rajta: 
Blanda rysk/turkisk yoghurt med några färska myntablad, hackad rödlök, hackad tomat, hackad gurka, salt och en skvätt honung. 
 


 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: